Priopćenje za javnost MZ Humac u vezi postavljanja MSAN opreme

mz humacPoštovani mještani Humca  u cilju istinitog informiranja dužni smo Vas obavijestiti o problemima koji su nastali prilikom pokušaja montaže MSAN opreme na području Humca 1. Naime, mještani MZ Humac su nam se u nekoliko navrata žalili zbog slabog internet signala i samim tim signala internet TV-a  na gore navedenom području. Ispitali smo situaciju i konzultirali stručnjake s tog područja koji su nas informirali da je problem u udaljenosti  od Pošte u Ljubuškom, te da je iz toga razloga slab signal. Kao rješenje su predložili postavljanje MSAN opreme negdje na tom području kako bi se taj problem riješio .


MSAN oprema je mini centrala koja ne proizvodi nikakvu vrstu zračenja i ona bi premostila dosta veliku udaljenost od Pošte i samim time omogućila kvalitetan internet i bolji signal internet TV-a mještanima Humca. U prilog ove tvrdnje ide činjenica da su ovakvi uređaji postavljeni u nekoliko škola u našoj županiji (Dobrkovići, Turčinovići), na području Tomislavgrada (Mokronoge, Boričani i Crvenice), te na nekoliko lokacija  u Ljubuškom primjerice Veljaci, Lisice, Radišići i Studenci, gdje mještani nisu imali ništa protiv.

Prilog: Službeno izvješće nadležne tvrtke o razini zračenja

Vijeće MZ Humac je kontaktiralo tvrtku koja se bavi pružanjem ovih usluga, raspravljala na nekoliko sjednica o ovom projektu i dala  jednoglasnu suglasnost za postavljanje ove opreme. Privatna tvrtka je odabrala najbolju lokaciju za postavljanje, potpisala ugovor s Općinom i krenula u realizaciju. U pregovorima je dogovoreno da će se iznos od 200KM mjesečno uplatiti na račun MZ Humac pet godina unaprijed, a navedena sredstva bi se iskoristila u infrastrukturne radove na području MZ Humac prema trenutnim prioritetima.

Pojedini mještani čije kuće se nalaze u blizini navedene lokacije protivili su se radovima, jer je navodno lokacija privatna, ali smo taj problem rješili i ponovno se započelo s radovima. Međutim, zbog prvenstveno privatnog interesa, zbog činjenice da su pojedinci sadnjom maslina već uzurpirali dio javne lokacije te da se na taj način nastojao uzurpirati i ostatak lokacije počela se prikupljati peticija protiv postavljanja opreme.

Potpisivanje peticije je legtimno pravo svakog čovjeka ako se nešto radi na štetu građana i to pravo nikome ne osporavamo. No, u ovom slučaju su pojedinci koji se nalaze među prvopotpisanima u ovoj peticiji (prilog) lažnim informacijama kako se radi o nekakvom odašiljaču koji zrači, kako će zračenje negativno utjecati na zdravlje mještana, osobnim uvredama prema vodstvu MZ Humac, navodeći da se radi o nekakvim našim malverzacijama i mnoštvom drugih neistinitih informacija obmanuli mještane i provolili ih da potpišu peticiju! Nekolicina potpisnika ove peticije su nam to u telefonskim razgovorima i potvrdili.

MZ Humac se ispričava svim mještanima koji su nam se javili zbog slabog signala interneta i internet TV-a na području MZ, te izražava žaljenje što na normalan i ljudski način nismo mogli riješiti ovaj problem s pojednicima koji već neko vrijeme blokiraju svaki pokušaj da se nešto napravi u Mjesnoj zajednici Humac (npr. radovi oko kanalizacije, groblja, itd).

 Ovim putem Vas obaviještavamo kako ćemo i dalje nastojati riješiti ovu situaciju na obostrano zadovoljstvo, a onima koji su pokušali i dalje pokušavaju osporiti rad mjesne zajednice ili bilo koje druge organizacije poručujemo da nije nikad problem rušiti i uništavati svaku ideju u startu, problem je nešto napraviti na dobrobit svih i pomoći mještanima. To je dosad bio, a bit će i dalje glavni cilj Mjesne zajednice Humac u ovom sazivu.

Potpisnici peticije



MZ Humac