Priopćenje za javnost MZ Humac u vezi postavljanja MSAN opreme

mz humacPoštovani mještani Humca  u cilju istinitog informiranja dužni smo Vas obavijestiti o problemima koji su nastali prilikom pokušaja montaže MSAN opreme na području Humca 1. Naime, mještani MZ Humac su nam se u nekoliko navrata žalili zbog slabog internet signala i samim tim signala internet TV-a  na gore navedenom području. Ispitali smo situaciju i konzultirali stručnjake s tog područja koji su nas informirali da je problem u udaljenosti  od Pošte u Ljubuškom, te da je iz toga razloga slab signal. Kao rješenje su predložili postavljanje MSAN opreme negdje na tom području kako bi se taj problem riješio .

Opširnije:Priopćenje za javnost MZ Humac u vezi postavljanja MSAN opreme

Hoće li Ljubuški dobiti limenu glazbu?

mjesna zajednica humac ljubuskiDuga tradicija limene glazbe nažalost je „ugašena“  prije šest  godina, no zahvaljujući entuzijazmu i želji pojedinaca iz Mjesne zajednice Humac, pokrenute su izvjesne inicijative koje bi trebale ovaj biser otrgnuti od zaborava i ponovno oživjeti. Ostaje nam vidjeti hoće li sve pokrenute inicijative biti uspješne a mi vam donosimo djelić bogatih uspomena pretočenih u pisani zapis Kršnog zavičaja iz 1982. godine.

 

 

Opširnije:Hoće li Ljubuški dobiti limenu glazbu?

Frama BiH proslavila 20.rođendan na Humcu

milenijska frama humac 20 godinaOd 29.lipnja do 01.srpnja Humac je bio domaćin velike proslave dvadeset godina postojanja Frame Bosne i Hercegovine. Na ovom ujedno i prvom nacionalnom susretu Frame BiH okupilo se oko 700 framaša iz cijele BiH koji su sudjelovali u trodnevnom programu na Humcu, a puno više framaša bilo je na središnjem dijelu cijele proslave, subotnjoj svetoj misi, koju je za framaše i ostale sudionike predvodio kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju naša dva provincijala fra Ivana Sesara, i fra Lovre Gavrana, te brojne svećenike i duhovne asistente koji su svojim prisustvovanjem uveličali ovo misno slavlje.

Opširnije:Frama BiH proslavila 20.rođendan na Humcu

Hodočašće sv. Anti

sveti ante padova humac

Duže od cijelog jednog stoljeća u svetište na Humcu se slijevaju tisuće i tisuće vjernika sa svih strana naše Hercegovine i južne Hrvatske, kako bi po uzoru na sv. Antu oživjeli svoju vjeru, osmislili svoj vjernički život, kako bi se nadahnuli ljubavlju prema dragom Bogu i svom bližnjemu!

Opširnije:Hodočašće sv. Anti