Frama BiH proslavila 20.rođendan na Humcu

milenijska frama humac 20 godinaOd 29.lipnja do 01.srpnja Humac je bio domaćin velike proslave dvadeset godina postojanja Frame Bosne i Hercegovine. Na ovom ujedno i prvom nacionalnom susretu Frame BiH okupilo se oko 700 framaša iz cijele BiH koji su sudjelovali u trodnevnom programu na Humcu, a puno više framaša bilo je na središnjem dijelu cijele proslave, subotnjoj svetoj misi, koju je za framaše i ostale sudionike predvodio kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju naša dva provincijala fra Ivana Sesara, i fra Lovre Gavrana, te brojne svećenike i duhovne asistente koji su svojim prisustvovanjem uveličali ovo misno slavlje.

Na ovoj velikoj proslavi sudjelovali su i naši framaši, njih oko 30. Još jednom su bili svjedoci ove lijepe framaške bajke koju je naš serafski otac započeo prije oko 800 godina.


Uz raznolik program sva tri dana, pjesmu, ples, razna svjedočanstva, predavanja, zajedništvo, te neiscrpnu radost framaši su dostojno proslavili svoj 20 rođendan, te još jednom posvjedočili kako uistinu žive ono što obećaju, te ono što je sv. Franjo živio, te da će poticati i druge da se “usude živjeti Evanđelje“!

Moramo još spomenuti da su svi mladi bili smješteni po obiteljima, koje su ih predivno i široka srca ugostile, te da su sudjelovali u snimanju velike milenijske fotografije koju je snimio poznati fotograf Šime Strikoman. „Bilo je ovo jedno od zaista najljepših, ne samo framaških, nego i životnih iskustava“ - ističu naši framaši.

Mir vam i dobro!